Dino avantura  u snu i na javi

predškolskom period, deca najviše uče, usvajajaju i upijaju saznanja uživajući u traganju za novim informacijama. Upoznavanje sveta predstavlja avanturu koja traje ceo život.

Kroz igru, slikovnice, knjige, igračke, crtaće, deca od druge do sedme godine stiču znanja o prirodi, postavljajući odraslima bezbroj pitanja. Bez obzira na pol, većini dece priče o dinosaurusima su uvek atraktivne i prijemčive, neretko i primarna oblast interesovanja zbog određene mistike jer – dinosauruse ne mogu da vide uživo. Zato ne čudi što mnoga deca imaju veći interes za dinosauruse, nego za mačke ili pse. Čak nije neobično da besprekorno izgovaraju imena dinosaurusa, bića izumrlih pre 65 miliona godina iako još savladavaju maternji jezik.

Imajući u vidu da deca obožavaju da tragaju za informacijama, ali da ne mogu uvek da verbalizuju emocije, fascinacijom dinosaurusima indirektno izražavaju izvesne strahove sa svetom koji ga okružuje i pokušavaju da dobiju odgovore na  najrazličitija pitanja o nastanku sveta. Psiholozi smatraju da je interesovanje dece za dinosauruse pozitivan signal za razvijanje ljubavi prema učenju i znanju.

Mogućnosti za igru i podsticanje mašte kroz dino svet su neiscrpne. Saznanja, smelost i hrabrost bude avaturističke porive kod dece koji ne moraju da se završe u vreme  za spavanje.

Krevet https://igrackeplus.rs/collections/namestaj/products/krevet-dinosaurus nije samo vizuelno primamljiv za dečije oko, nego im, zahvaljujući policama, omogućava da dinosauruse (knjige, igračke, garderoba…) uvek imaju na dohvat ruke. 

Ukoliko se mali istraživači u snu otkrivaju, umesto svakodnevnog buđenja roditelja, praktičnije rešenje vreća za spavanje. Napravljena od najfinijih materijala, lako prenosiva sa motivima dinosaurusa https://igrackeplus.rs/collections/namestaj/products/vreca-za-spavanje-dinosaurusi omogućava detetu avanture sa dinosaurusima i van porodičnog doma :  na putovanjima, na noćenju kod baka i deka, drugara…

Ako se , kao što je rekao genijalni Ivo Andrić, u deci obnavlja i čisti reka čovečanstva, neka im detinjstvo obeleže ljubav, istraživanje, maštanje i učenje! Uz “Igračke plus” dečiji svet postaje dino avantura u snu i na javi, širom otvorenih i bezbrižno pospanih očiju. Laku noć i dobro jutro mali istraživači! :-)

Dodaj komentar

Komentari se moderišu pre objave