Deca sadašnjosti - kreatori budućnosti

U predškolskom uzrastu, periodu najintenzivnijeg psihofizičkog razvoja, deca kroz igru usvajaju i određene kodekse ponašanja. Postupci deteta se kroz igru transformišu, doprinoseći daljem razvoju njegovih potencijala. U isto vreme, izbor i stil igre odraslima mogu da otkriju detetovo emotivno i psihološko stanje. Igračke utiču na detinjstvo, na oblikovanje detetovih želja  i sposobnosti, što odrasli treba da imaju na umu jer su sadašnjosti kreatori budućnosti. 

Do polaska u školu, igre koje podstiču primenu pravila imaju važnu ulogu jer uče decu čekanju na red, razvijanju strategije, koncentracije, sposobnosti predviđanja. Igračke pomažu konkretizaciji i bogaćenju sadržaja igre, navode na određene radnje i postupke prema logičnom i detetu svojstvenom rasporedu. Konstruktivne igre različitim priborima i alatkama, popularne su a ujedno i pragmatične. Igračke koje su refleksija sveta odraslih (pijačna tezga, kuhinja sa opremom, kućica za lutke), sadrže važne poruke, deluju podsticajno i pomažu da igra bude organizovana, naglašavajući  kroz detalje usvajanje određenih pravila.  

Atraktivan interaktivni set “Drvena garaža – operi i kreni”   https://igrackeplus.rs/collections/igracke-i-setovi-za-igru/products/set-za-igru-drvena-garaza-operi-i-kreni daje smisao igri, sugerišući na detalje i radnje po ugledu na stvarnost.   

Poznato je da igračka treba da bude prilagođena uzrastu, a isto tako, treba da bude i bezbedna, da podstiče razvoj mašte kroz bezbrižnu i veselu igru.  Set „Garaža – operi i kreni“ je, kao i svi proizvodi brenda “KidKraft” usklađen sa  standardima evropske direktive 2009/48/EC o sigurnosti igračaka. Multifunkcionalan i zabavan  sadržaj plasirao je ovaj set u finale  takmičenja za igru 2017. godine. Uz “Igračke Plus” ova atraktivna igraonica zvanično je dostupna i na srpskom tržištu igračaka. Operimo I krenimo J

Dodaj komentar

Komentari se moderišu pre objave