Mali drugari

Bebini mali drugari

 

Period od rođenja do sedme godine je vreme najintenzivnijeg rasta i razvoja deteta, kako u fizičkom, tako i u intelektualnom pogledu. Mozak beba je više od dva puta aktivniji od mozga odraslih. Igračke i sitnice kojima je dete okruženo, treba da budu inspirativne. Da bi igračke koje se detetu daju od prvog dana zaista imale podsticajnu ulogu, neophodno je da se koriste interaktivno i da budu prilagođene uzrastu.

Prioritet za igračke do prve godine života jeste bezbednost, imajući u vidu da bebe prvo gledaju, zatim opipavaju i stavljaju u usta najraznovrsnije stvari koji se nađu u njihovim malim rukama. Dok ne prohoda, beba okruženje upoznaje vizuelno, dodirom ili grickanjem predmeta. Zato je u tom periodu veoma važno da dete koristi igračke iz jednog dela koje se ne linjaju, isključivo zaobljenih ivica, a bez elemenata koji bi mogli da se pokidaju ili kanapa koji bi mogli da se umotaju oko vrata i drugih delova tela. Ukoliko je reč o muzičkim predmetima, treba voditi računa da igračka proizvodi umirujući zvuk jer je strah od buke kod dece jedan od urođenih strahova.

Pokretne igračke, najčešće postavljene iznad krevetaca, privlače pažnju beba zbog dinamike i boja, podstičući vežbu okulomotornih mišića, mišića  ruku i prstiju jer se deca neprestano trude da ih dohvate.

Plišane i platnene igračke najrazličitijih boja, imaju specifičnu važnost i posebno mesto u životu deteta. Toplinom i mekoćom, lagane igračke deluju na decu umirujuće, pa nije iznenađenje što ih nose gde god da krenu, što sa njima spavaju, razgovaraju, brinu o njima. Omiljena igračka od najranijeg uzrasta, doprinosi jačanju osećanja sigurnosti i detetu olakšava uspostavljanje emotivnih odnosa sa drugima. Kvalitetne, bezbedne, napravljene od najfinijih materijala, Little Bird Told Me igračke za najmlađe https://igrackeplus.rs/collections/igracke-i-setovi-za-igru/mali-drugari mogu se prvi put zvanično nabaviti i u Srbiji. Proizvodi svetski poznatog brenda Little Bird Told Me podstiču znatiželju, razvojne aktivnosti i motoriku. Dodatna vrednost Little Bird Told Me igračaka je njihova biorazgradivost, laka mogućnost reciklaže i prelepo ekološko pakovanje. Mali drugari iz porodice Little Bird Told Me su igračke uz koje dete spava, uz koje dete putuje, uz koje dete tokom detinjstva stvara uspomene, uz koje je igra zaista više od igre. J

 

Dodaj komentar

Komentari se moderišu pre objave